Thursday, December 17, 2009

Selamat Menyambut Maal Hijrah

salam, di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan..disertakan juga..


DOA AKHIR TAHUN( bc selepas asar)Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganmu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau telah menangguhkan azabMu yang telah ditetapkan kepadaku. Engkau telah memerintahkan supaya aku bertaubat dari kesalahan itu. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau. Ya Allah, Ya Karim, Ya Zaljalali Wal Ikram.
Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam…Amin…


Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan, ‘Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada tahun ini dan Allah akan membinasakan aku pada saat itu juga. Dengan membaca doa ini Allah akan mengampunkan dosanya setahun.’DOA TAHUN BARU HIJRAH(dibaca selepas maghrib)Segala puji bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.
Ya Allah, Engkaulah yang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihanMu yang Maha Agong dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaMu perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalian kuncunya, tenteranya dan penolongnya. Aku juga memohon perlindungan daripada nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu.
Selawat serta salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam…Amin…


Sesiapa yang membaca doa ini maka akan berkata syaitan,’Telah amanlah anak Adam daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua malaikat untuk memeliharanya dari fitnah syaitan.’


p/s: maaf sbb lmbt bg doa ni. hrp korg x t'lepas membacanya. if terlepas pn, ni sbgai rujukan untuk tahun yg akan datang.

salam.


Malaysia VS Vietnam

weh korang,,malaysia menang lagi lah..
hahahaha, at last.
malaysia jd champion.
keputusan dy 1-0

bangge la jugak kan,
sbb thn ni dorg buat kejutan mengakhiri kemarau selame 20 thn.
akhirnyeeee,,,dapat jugak pingat emas tuk bola.
congrats la MALAYSIA.
:D


hoo, ;(

hm, ive been finish reading 'konserto terakhir' just now.
sedeh gilaa cerita tu
:(
malu nyeh sbb org prasan ak nengeh time bc.
bt mmg serious cerite dy sedih. dan lg best dr f4 punye.
ape tjk f4 eh ??haa, bukit kepong.
okay, cerite dy pn not bad la tuk org yg suke perang2 ni kan ?

well, sume org akn bc gak bku konserto terakhir tu.
tu subjct f5 tuhh,,hm.
baek gila hilmi(watak utama), even org buat  jht kt dy..
bt still, dy cerite yg baek2 je pasal org yg buat jht kt dye.

God, klu masih ad org cmnii,
betapa bahagianya dunia, takde sengketa.
........